subaruLink Youtube

De Scoobysport Formule Subaru 2.0


Het seizoen 2018 – het 17e seizoen alweer van BART! – is afgesloten met een geslaagde test van de Formule Subaru 2.0 op het circuit van Croix en Ternois. Vooraf was er veel verbeterd en aangepast aan de Formule Subaru 2.0, zoals o.a. een modificatie aan het inlaattraject (met dank aan Geert Kukken van GKT Fine Tuning), een nieuw ontwikkeld Scoobysport uitlaatsysteem en een zeer grondige aanpak van het onderstel en remmen. Onze technische rots in de branding Johan Lodewijks zorgde voor de voorbereidingen en ondersteuning tijdens de test. Het resultaat loog er niet om: Een pak meer vermogen, een fantastisch klinkende sound en een strak sturend chassis ! Hoewel we door de kou wat moeite hadden om de slicks op temperatuur te krijgen, konden we alle aanpassingen goed uitproberen en naarmate de dag vorderde werden de rondetijden sneller en groeide het vertrouwen in de goede kwaliteiten van het chassis van de Scoobysport Formule Subaru 2.0. Tot ziens in 2019, het 18e seizoen van BART! …

  

 


Subaru Formule 2.0


Formule_Subaru_01_klein  Formule_Subaru_02_klein  Formule_Subaru_03_klein  Formule_Subaru_04_klein  Formule_Subaru_05_klein  Formule_Subaru_06_klein

 


Artikel over de Formule Subaru 2.0 in Nieuw-Zeeland


De Formule Subaru 2.0 trackcar is amper toegevoegd aan het team van B.A.R.T.!. of hij verschijnt al in de pers. Deze one seater, oorspronkelijk Stinger genoemd, is gebouwd in Nieuw-Zeeland, en daar verscheen het volgende artikel op de voorpagina van de “New Zealand Classic Magazine”.

Klik hier om het artikel te openen.


Subaru Trackday op Spa Francorchamps 2011


Het begint een traditie te worden. Zodra de sneeuw verdwenen is in de Ardennen, wordt de Subaru Trackday georganiseerd op het circuit van Spa Francorchamps in Belgie. Ook dit jaar was B.A.R.T.! aanwezig met de ScoobySport Impreza.

Zie dit filmpje op Youtube.


Vrij rijden op de Nurburgring


Vrijdag 11 november hebben we na 9 jaar “trackdays” eindelijk de kans gekregen om op de befaamde ring te rijden. Samen met co-piloot Tjibbe van de race club van Skylimit Events werd een stoomcursus ringrijden op de Nordschleife (het oude Formule 1 circuit) afgewerkt. Dankzij de regen waren we helemaal in ons element. Daar waar de snelle jongens huiswaarts keerden, bleven de mannen met ballen over 🙂

Zie dit filmpje op Youtube.


Racen op Spa Francorchamps 2010


De hele week waren de weersvoorspellingen al dubieus. Een beetje regen of veel regen, meer keuze was er niet. Dus werd de B.A.R.T. ! GTT opgetuigd en afgesteld voor een dagje op het natte Spa Francorchamps. Slalommend om de andere deelnemers waren Leon en Matthijs lekker bezig, tot helaas een tunnel onder het circuit instortte en er een vroeg einde kwam aan deze heerlijke racedag.

2  1  3  5  6


Racen op Croix (Frankrijk) 2010


Bij een snijdende wind en temperaturen net boven nul werd de B.A.R.T. ! GTT voor het eerst in 2010 weer eens uitgelaten. Het kleine circuit nabij Croix in Noord-Frankrijk bood de gelegenheid om nieuwe onderdelen te testen en de afstelling te verfijnen. Nieuw op de GTT is dat de voorschermen en de achterdeuren nu ook vervangen zijn door lichtgewicht kunststof onderdelen. Zelfs de ramen in de deuren zijn van plastic 🙂 Tja, als de bestuurder geen kilo’s kwijt wil, dan de auto maar.

1 2 3 4 5


B.A.R.T. ! Goes Whiteline 2009


BroekAuto Racing Team, oftewel BART ! heeft 3 intensieve Trackdays beleefd op de circuits van Zolder en Spa Francorchamps en heeft daar in nauwe samenwerking met Whiteline UK uitvoerig de Whiteline Flat Out producten getest die Broekauto Subaru 6 sterren dealer in Waalwijk onder de vlag van ScoobySport leveren.

Scoobysport richt zich traditiegetrouw vooral op het verantwoord tunen van motoren versnellingsbaken ,remmen en het onderstel en natuurlijk het uitlaatsysteem. En alleen die onderdelen die werkelijk iets bijdragen aan het rijplezier en wegligging, en betrouwbaar blijken te zijn op het circuit worden toegelaten tot het tuning pakket van Scoobysport

Het BroekAuto Racing Team is al sinds 2001 op het circuit te vinden, en zoals elk jaar gaan we op zoek naar het verbeteren van onze rondetijden, maar ook naar een optimale betrouwbaarheid en een maximale funfactor tegen een acceptabel budget ! Voor het seizoen 2009 is de Subaru Impreza GTTurbo van BART! uitgerust met een Sti 6-versnellingsbak, en een totaal pakket van Whiteline Flat Out onderstel aanpassingen.

Dankzij die samenwerking met Whiteline UK heeft BART! weer een grote sprong voorwaarts gemaakt, en nu al konden er 1.5 tot 2 seconden snellere rondetijden worden geklokt op het circuit van Zolder. Tijdens de unieke Subaru Trackday van 15 Maart op Spa Francorchamps kon de kracht van BART! goed vergeleken worden met andere getunede Subaru’s.

Tot slot beleefde het BroekAuto Racing Team 3 dagen later nóg een zware test op Spa Francorchamps, waar er tegen professionele raceteams gereden werd, waar uit bleek dat ScoobySport met de producten van Whiteline Flat Out een competitieve voorsprong heeft gemaakt !

Kom gerust eens langs bij Broekauto in Waalwijk en maak kennis met ScoobySport en vraag Leon Reijnen naar de mogelijkheden voor uw straat of race Subaru.Uw terugreis naar huis kon wel eens sneller zijn dan de heenreis

scoobysport1a scoobysport2a


Racen op Spa Francorchamps 2009


Na jaren racen op het circuit Zolder in België is de grote stap gezet. Met de GTT naar Spa Francorchamps om de machtige Eau Rouge te bedwingen met 300pk. Hieronder vind je een kleine fotoimpressie. Op geleende foto’s staat een copyright vermelding.

123456


Vroemdag 2009


Via een klant kregen we onderstaande foto’s binnen van de Vroemdag 2009.
Hartelijk dank voor de mooie foto’s !

DSC_6528 DSC_6544 DSC_6579 DSC_6590 DSC_6592 DSC_6593 DSC_6615 DSC_6618 DSC_6633   DSC_6657       DSC_6700     DSC_6701


Vroemdag 2008


Het is een goede traditie geworden dat BART! ieder jaar meedoet aan de Vroemdag. Op deze dag, die georganiseerd wordt op het circuit van Zolder, krijgen jongeren met een handicap de kans om een rondje mee te rijden over het circuit met een ‘snelle auto’. En dat varieert van een saxootje tot een ferrari. Natuurlijk een schitterende dag, zowel voor rijder als passagiers.

1 2 3 4 5 6


zolder1                        zol1tmb                          zolder12             zolder60

Zo is het allemaal begonnen eind 1999.