De wereld van Racing

Scoobysport®  richt zich traditiegetrouw vooral op het verantwoord tunen van motoren versnellingsbakken, remmen en het onderstel en natuurlijk de RVS Scoobysport-uitlaatsystemen. En alleen die onderdelen die werkelijk iets bijdragen aan het rijplezier en wegligging, en betrouwbaar blijken te zijn op het circuit worden toegelaten tot het tuning pakket van Scoobysport®.

Het BroekAuto Racing Team is al sinds 2001 op het circuit te vinden, en zoals elk jaar gaan we op zoek naar het verbeteren van onze rondetijden, maar ook naar een optimale betrouwbaarheid en een maximale funfactor tegen een acceptabel budget ! 

Een kijkje in de keuken van Scoobysport®

Onze klanten houden ons graag op de hoogte en sturen ons regelmatig mooie foto’s.
Bekijk foto’s van onze klanten

We hebben ook foto’s van de diverse projecten welke we voor onze klanten hebben uitgevoerd.
Bekijk onze projecten

En natuurlijk houden we je ook graag op de hoogte van de activiteiten van ons racing team !
Racing team BART!

B.A.R.T. ! - een overzicht

De Scoobysport Formule Subaru 2.0

Alweer het 19e seizoen van BART! – is begonnen met een geslaagde test van de Formule Subaru 2.0 op het circuit van Croix en Ternois. Vooraf was er veel verbeterd en aangepast aan de Formule Subaru 2.0, zoals o.a. een modificatie aan het inlaattraject (met dank aan Geert Kukken), een nieuw ontwikkeld Scoobysport® uitlaatsysteem en een zeer grondige aanpak van het onderstel en remmen. Onze technische rots in de branding Johan Lodewijks zorgde voor de voorbereidingen en ondersteuning tijdens de test.

Fantastische sound en strak sturend chassis

Het resultaat loog er niet om: Een pak meer vermogen, een fantastisch klinkende sound en een strak sturend chassis ! Hoewel we door de kou wat moeite hadden om de slicks op temperatuur te krijgen, konden we alle aanpassingen goed uitproberen en naarmate de dag vorderde werden de rondetijden sneller en groeide het vertrouwen in de goede kwaliteiten van het chassis van de Scoobysport Formule Subaru 2.0.

Tot ziens bij BART! …

Croix Ternois

Croix Ternois

Formule Subaru 2.0 Croix 2015

Formule Subaru 2.0

De Formule Subaru 2.0 track car , een one seater -oorspronkelijk Stinger genoemd- is gebouwd in Nieuw-Zeeland.

Formule Subaru 2.0 track car
Formule Subaru 2.0 track car -1
Formule Subaru 2.0 track car -2
Formule Subaru 2.0 track car -3

Subaru Trackday op Spa Francorchamps

Het begint een traditie te worden. Zodra de sneeuw verdwenen is in de Ardennen, wordt de Subaru Trackday georganiseerd op het circuit van Spa Francorchamps in België. Ook dit jaar was B.A.R.T.! aanwezig met de ScoobySport® Impreza.

Vrij rijden op de Nürburgring

Eindelijk kregen we de kans om na jaren van “trackdays” op de befaamde ring van Nürburg te rijden. Samen met co-piloot Tjibbe van de race club van Skylimit Events volgenden we een stoomcursus ringrijden op de Nordschleife (het oude Formule 1 circuit).

Dankzij de regen waren we helemaal in ons element. Daar waar de snelle jongens huiswaarts keerden, bleven de mannen met ballen over 🙂

Racen op Spa Francorchamps

De hele week waren de weersvoorspellingen al dubieus. Een beetje regen of veel regen, meer keuze was er niet. Dus werd de B.A.R.T. ! GTT opgetuigd en afgesteld voor een dagje op het natte Spa Francorchamps. Slalommend om de andere deelnemers waren Leon en Matthijs lekker bezig, tot helaas een tunnel onder het circuit instortte en er een vroeg einde kwam aan deze heerlijke racedag.

Circuit Spa Francorchamps 2010
Scoobysport®
Circuit Spa Francorchamps 2010
Scoobysport®
Circuit Spa Francorchamps 2010
Scoobysport®

Racen op Croix (Frankrijk)

Bij een snijdende wind en temperaturen net boven nul werd de B.A.R.T. ! GTT weer eens uitgelaten. Het kleine circuit nabij Croix in Noord-Frankrijk bood de gelegenheid om nieuwe onderdelen te testen en de afstelling te verfijnen. Nieuw op de GTT is dat de voorschermen en de achterdeuren nu ook vervangen zijn door lichtgewicht kunststof onderdelen. Zelfs de ramen in de deuren zijn van plastic 🙂 Tja, als de bestuurder geen kilo’s kwijt wil, dan de auto maar.

GTT nieuwe onderdelen testen in Croix
GTT nieuwe onderdelen testen in Croix-1
GTT nieuwe onderdelen testen in Croix-2
GTT nieuwe onderdelen testen in Croix-4

B.A.R.T. ! goes Whiteline

BroekAuto Racing Team, oftewel BART ! heeft 3 intensieve Trackdays beleefd op de circuits van Zolder en Spa Francorchamps . We hebben daar in nauwe samenwerking met Whiteline UK uitvoerig de Whiteline Flat Out producten getest die ScoobySport® levert.

Hierboven ziet u de Subaru Impreza GTTurbo van BART! uitgerust met een Sti 6-versnellingsbak, en een totaal pakket van Whiteline Flat Out onderstel aanpassingen.

Samenwerking met Whiteline UK

Dankzij die samenwerking met Whiteline UK heeft BART! weer een grote sprong voorwaarts gemaakt, en nu al konden er 1.5 tot 2 seconden snellere rondetijden worden geklokt op het circuit van Zolder. Tijdens de unieke Subaru Trackday op Spa Francorchamps kon de kracht van BART! goed vergeleken worden met andere getunede Subaru’s.

Tot slot beleefde het BroekAuto Racing Team 3 dagen later nóg een zware test op Spa Francorchamps, waar er tegen professionele raceteams gereden werd, waar uit bleek dat ScoobySport® met de producten van Whiteline Flat Out een competitieve voorsprong heeft gemaakt !

Kom eens langs bij Scoobysport®…

Kom gerust eens langs bij Broekauto in Waalwijk en maak kennis met ScoobySport® en vraag Leon Reijnen naar de mogelijkheden voor je straat of race Subaru. Je terugreis naar huis kon wel eens sneller zijn dan de heenreis…

Racen op Spa – Francorchamps

Na jaren racen op het circuit Zolder in België is de grote stap gezet. Met de GTT naar Spa Francorchamps om de machtige Eau Rouge te bedwingen met 300 pk. Hieronder vind je een kleine foto-impressie. Op geleende foto’s staat een copyright vermelding.

Diverse projecten van Scoobysport®

Diverse ombouwen voor klanten

Klanten stuurden ons

GT Turbo

Deze GT Turbo van een klant is door ons compleet aangepakt, met aan de voorzijde een P1 lipspoiler, heldere knipperlichten en een sportieve grille. Dorpels en spiegels zijn in de kleur van de carrosserie gespoten, evenals de dikke achterspoiler. Een roofscoop en Tecnomagnesio Detroit F1 velgen maken het beeld compleet, en natuurlijk het Scoobysport rvs uitlaatsysteem.

GT Turbo met lipspoiler

De WRX van Wesley, klaar voor het circuit

Wesley heeft een paar prachtige foto’s gestuurd van zijn WRX waar hij superzuinig op is.

De zilverkleurige bugeye, die getuned is naar 275pk, is onder andere voorzien van een hoge achterspoiler, meegespoten skirts en 18 inch lichtmetalen velgen.

Voor de winter ligt nog een setje 17 inch klaar.

Verder is de auto verlaagd en voorzien van Brembo remmen, helemaal klaar voor het circuit, een uitdaging die Wesley enorm aanspreekt.

circuit-klaar met Brembo remmen

Impreza WRX van Edwin

Edwin, een vaste klant, heeft veel geïnvesteerd in zijn Impreza WRX. Het resultaat mag er dan ook zijn, een prachtige auto met een gedistingeerd uiterlijk.

Impreza WRX

Subaru WRX

De eigenaar van deze Impreza WRX heeft gekozen voor een stijlvolle aanpak.

Door alle stickers in dezelfde kleur als de velgen uit te voeren ontstaat een mooi geheel.

Samen met de ScoobySport koplampen, achtervleugel, uitlaatlijn en spatlappen is deze WRX zeker de naam ScoobySport waardig !

stijlvolle aanpassingen bij Subaru Impreza WRX

Impreza WRX

De eigenaar van deze Impreza WRX heeft zijn auto net opgehaald bij ons en gelijk meegenomen naar de Nürburgring voor een vuurdoop.

Vuurdoop op de Nürburgring voor Imreza WRX

WRX

WRX - tuning door Scoobysport®

De eigenaar van deze WRX weet van wanten en is regelmatig op circuits te vinden in binnen- en buitenland.

De wagen is door ons volledig aangepast, met onder andere een open Scoobysport uitlaatlijn, en het Leda B onderstel, remmen aanpast, ecu aangepast, koppeling aangepast, turbo aangepast etc etc.