subaruLink Youtube

samco1INLAAT SLANGEN

De standaard slangen, die gemonteerd zijn in het motorcompartiment van de Subaru Impreza vormen een restrictie voor de motor. De harmonicavorm van de intercoolerslang veroorzaakt wervelingen in de lucht. De slangenset is een hoogwaardig alternatief hiervoor. Het gladde oppervlak voorkomt wervelingen, en de kwaliteit van het materiaal voorkomt scheuren of barsten.

 

 


dv01FORGE DUMPVALVE

De Forge open dumpvalve vervangt de gesloten standaard dumpvalve. De opgebouwde druk in het inlaatkanaal wordt razendsnel afgeblazen zodat de turbo vrij kan blijven draaien. Hierdoor wordt het turbogat aanzienlijk gereduceerd, en pakt de motor sneller op bij het schakelen.

Het toepassen van een open dumpvalve zorgt voor het specifieke afblaasgeluid.

 

 

 


PANEELFILTERS

Om de motor goed te laten ademen, adviseert ScoobySport om een hoge kwaliteits open luchtfilter te plaatsen. Er zijn 2 types luchtfilter die passen op een Impreza, een paneelfilter, dat geplaatst wordt in het originele luchtfilterhuis, of een conus filter. Conus filters worden ook wel inductiekit genoemd, maar op een Impreza moeten deze sets gebruik maken van het standaard inductiesysteem, en beinvloeden de inductie van de lucht dus niet. Conus filters zijn meestal vrij luid en hebben niet dezelfde specificaties als een paneelfilter. ScoobySport geeft de voorkeur aan een goed paneelfilter, omdat de filtrering beter is en er geen geluidstoename is. Een test van MIRA (Motor Industry Research Establishment) in de UK wees uit dat er haast geen verschil is in prestaties tussen alle filters, in nieuwstaat. Maar het wees ook uit dat er een groot verschil ontstaat als de filters hun werk gaan doen.

exh_itgmiralgeIn de grafiek neemt de prestatie van het filter af als de lijn omhoog gaat. De verschillen tussen de filters, voordat ze gaan filteren is zichtbaar verwaarloosbaar. Als de filters vol zitten met vuil en zand, gaat de lijn vrijwel verticaal omhoog. Goed is te zien dat een ITG filter het langste meegaat voordat het moet worden gereinigd.

De kwaliteit van de filtrering is uitermate belangrijk. Om je motor te beschermen moeten alle deeltjes groter dan 10 microns (1/100e millimeter) worden uitgefilterd. Een ander belangrijk onderdeel is het toegepaste materiaal om stof en vuil vast te houden. ITG gebruikt een speciale polymeer die niet lekt, en de hot wire op de my99-00 luchtmassameters niet aantast.

Het roestvrij stalen rooster waarin het filter is geplaatst, zorgt ervoor dat het perfect op zijn plaats blijft, en niet naar binnen wordt gezogen. ScoobySport is distributeur voor ITG en Pipercross paneelfilters omdat ze de beste langdurige prestaties leveren, de beste bescherming, en de laagste geluidswaarden.