Inlaat traject

Het inlaat traject is een zeer belangrijk traject en daar dan om te beginnen het luchtfilter aanpassing redelijke stappen gemaakt worden. Denk hierbij aan een foam luchtfilter waardoor onder alle omstandigheid meer lucht de motor kan binnen komen, en meer lucht betekent meer vermogen. Maar zo ook de lucht inlaat slang de oem uitvoering heeft een restrictie die niet aanwezig is bij de vervanging een siliconen slang, voor meer info hierover bel of mail ons 0416-332054 of info@scoobysport.nl vraag naar Leon Reijnen of Johan Lodewijks

Om de motor goed te laten ademen, adviseert Scoobysport® om een hoge kwaliteits- luchtfilter te plaatsen.

Er zijn 2 types luchtfilter voor op een Impreza:

Een paneelfilter, te plaatsen in het originele luchtfilterhuis.

Of je plaatst een conus filter. Conus filters worden ook wel inductiekit genoemd, maar op een Impreza moeten deze sets gebruik maken van het standaard inductiesysteem. Zij beïnvloeden de inductie van de lucht dus niet. Conus filters zijn meestal wat luider en hebben niet dezelfde specificaties als een paneelfilter.

reconditioned-inlet-manifold

ScoobySport geeft de voorkeur aan een goed paneelfilter, omdat de filtrering beter is en er geen geluidstoename is.

Een test van MIRA (Motor Industry Research Establishment) in de UK wees uit dat er -in nieuwstaat- haast geen verschil is in prestaties tussen alle filters. Maar het wees ook uit dat er een groot verschil ontstaat als de filters hun werk gaan doen.

In de grafiek neemt de prestatie van het filter af als de lijn omhoog gaat. De verschillen tussen de filters, voordat ze gaan filteren is zichtbaar verwaarloosbaar. Als de filters vol zitten met vuil en zand, gaat de lijn vrijwel verticaal omhoog.

Goed is te zien dat een Foam filter het langste meegaat voordat het moet worden gereinigd.

De kwaliteit van de filtrering is uitermate belangrijk. Om je motor te beschermen moeten alle deeltjes groter dan 10 microns (1/100e millimeter) worden uitgefilterd.

Een ander belangrijk onderdeel is het toegepaste materiaal om stof en vuil vast te houden. en gebruikt een speciale polymeer die niet lekt, en de hot wire op de my99-00 luchtmassameters niet aantast.

luchtfilter Subaru

Het roestvrij stalen rooster waarin het filter is geplaatst, zorgt ervoor dat het perfect op zijn plaats blijft, en niet naar binnen wordt gezogen.

ScoobySport is distributeur voor ITG en Pipercross paneelfilters omdat ze de beste langdurige prestaties leveren, de beste bescherming, en de laagste geluidswaarden.

We helpen je graag verder

klik voor meer informatie