Uitlaatsystemen

Door het aanpassen van het uitlaatsysteem door een uitlaatsysteem van Scoobysport® gaat dit zorgen voor duidelijk meer vermogen en een veel betere respons op het gaspedaal. Onze uitlaatsystemen zijn gemaakt van RVS en komen met 25 jaar garantie. Scoobysport­® gaat voor kwaliteit!

Pas op: Dit uitlaatsysteem is ontwikkeld voor gebruik in de race en rally en in sommige landen is het verboden op de uitlaatlijn aan te passen.

In bijgaand diagram zie je hoe alle uitlaatdelen samenwerken om de uitlaatgassen goed te laten stromen, hetgeen zeer belangrijk is bij turbomotoren. De aandrijving van de turbo is immers door uitlaatgassen, en hoe harder deze stromen, hoe harder de turbo weer lucht de motor in kan blazen.

Wanneer je veranderingen aan de uitlaat gaat aanbrengen, raden we aan om zeker de downpipe te vervangen. Want de standaard downpipe met catalysator vormt een enorme restrictie voor de turbo.

Uppipe Scoobysport®

Bij diverse Subaru WRX modellen bevindt zich in de uppipe een catalysator. Als je de downpipe vervangt, kan de uppipe heter worden, waardoor de catalysator deeltjes loslaat die in de turbo terecht komen met schade tot gevolg.

Bij deze modellen raden we dus met klem aan om ook de uppipe te vervangen.

centre-pipe

De einddemper wordt bijna altijd vervangen, maar ook hier valt vermogenswinst te behalen. En natuurlijk is “the finishing touch” het vervangen van de centrepipe en downpipe door een Scoobyport exemplaar.

Scoobysport® einddemper

EINDDEMPER

De ScoobySport einddemper is legendarisch onder Impreza rijders. Het subtiele uiterlijk, de goede constructie, en het perfecte geluid worden al door 15000 eigenaren bewonderd.

Terwijl de meeste mensen de ScoobySport einddemper roemen voor het geluid, weten anderen de prestatietoename goed te waarderen. Want de toename is merkbaar over het hele toerengebied, resulterend in een betere reactie op het gaspedaal, meer kracht in het middengebied, en zuiniger verbruik.

Diverse rollenbanktests hebben aangetoond dat de Scoobysport® einddemper een toename laat zien in koppel en vermogen.

Zoals je kunt zien in de grafiek toont deze het verschil tussen een standaard ’98 GT Turbo en een ’98 GT Turbo met de Scoobysport® einddemper. Een toename van 20pk en een verbeterde drivability doordat de turbo sneller opspoelt.

Backbox-einddemper Scoobysport®

MAATWERK uitlaatsystemen

Ook maatwerk rvs uitlaat-systemen zijn leverbaar bij Scoobysport®.

Op bijgaande foto ziet u  de Scoobysport® uitlaatdemper die op maat gemaakt voor een Subaru Gtt/WRX/STi/P1/22B

We helpen je graag verder

klik voor meer informatie